Hozzávalók: |
Elkészítés: |
||||||||||
40 dkg dagadó v. lapocka, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 pici zeller, 1-2 fej vöröshagyma, 1 dl fanyar vörösbor, só, bors, pirospaprika, zsír |
A zónapörkölt a nevét a vendéglői ´zóna´ adagokról kapta - a kis adag ételeket illették ezzel a jelzővel. Az igazi zónapörkölt csupán kisebb adag, de normál pörkölt. Ettől függetlenül ez a recept annyira finom, hogy itt a helye. A húst megmossuk, lehártyázzuk, 2 cm-es kockákra vágjuk. A zöldséget megpucoljuk, megmossuk, és almareszelőn lereszeljük. A hagymát megpucoljuk, kis kockára vágjuk, és 2 evőkanálnyi forró zsírban üvegesre fonnyasztjuk. Belekeverjük a húst és addig rotyogtatjuk-kevergetjük, míg kifehéredik, ekkor belekeverjük a zöldséget. Ha a zöldség megroggyan, összeesik, elkeverünk benne 1-2 teáskanál pirospaprikát, ízesítjük sóval és borssal, felöntjük a vörösborral és lefedve, csendes forrásban főzzük, míg a hús szétomlik a szánkban. Ha a leve elfőne, pici vízzel pótoljuk. Amíg a hús fő, főzzük ki a spagettit, 30-35 dkg száraztésztából. De adhatjuk más tésztával is, pl. a makaróni is remek választás, a kagylótészta is jó, még a tarhonya is. Az eredmény: pikáns, puha, finom ízű husi bársonyos, sűrű, krémszerű szószban. Kovászos uborka, csemege uborka, csalamádé, uborkasaláta jól megy hozzá. Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt. JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.
|
Egy személyre pont megfelel! :D