recept: Zónapörkölt spagettivel, Kifőzde
Zónapörkölt spagettivel
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

40 dkg dagadó v. lapocka,
2 sárgarépa,
1 fehérrépa,
1 pici zeller,
1-2 fej vöröshagyma,
1 dl fanyar vörösbor,
só, bors, pirospaprika, zsír






A zónapörkölt a nevét a vendéglői ´zóna´ adagokról kapta - a kis adag ételeket illették ezzel a jelzővel. Az igazi zónapörkölt csupán kisebb adag, de normál pörkölt. Ettől függetlenül ez a recept annyira finom, hogy itt a helye.
A húst megmossuk, lehártyázzuk, 2 cm-es kockákra vágjuk. A zöldséget megpucoljuk, megmossuk, és almareszelőn lereszeljük.
A hagymát megpucoljuk, kis kockára vágjuk, és 2 evőkanálnyi forró zsírban üvegesre fonnyasztjuk. Belekeverjük a húst és addig rotyogtatjuk-kevergetjük, míg kifehéredik, ekkor belekeverjük a zöldséget. Ha a zöldség megroggyan, összeesik, elkeverünk benne 1-2 teáskanál pirospaprikát, ízesítjük sóval és borssal, felöntjük a vörösborral és lefedve, csendes forrásban főzzük, míg a hús szétomlik a szánkban. Ha a leve elfőne, pici vízzel pótoljuk.
Amíg a hús fő, főzzük ki a spagettit, 30-35 dkg száraztésztából. De adhatjuk más tésztával is, pl. a makaróni is remek választás, a kagylótészta is jó, még a tarhonya is.
Az eredmény: pikáns, puha, finom ízű husi bársonyos, sűrű, krémszerű szószban. Kovászos uborka, csemege uborka, csalamádé, uborkasaláta jól megy hozzá.

Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

JG - A főzésben járatlanok is bátran nekiállhatnak, elkészítése nem időigényes.


Kapcsolódó anyagok: pörkölt
 kovászos uborka
 csalamádé
 sertéspörkölt
 sertéspaprikás

Forrás: Klement András receptje adta az alapot.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2010.04.20. Utoljára frissítve: 2010.05.22.
Utolsó megtekintés: több, mint 1 napja (2024-05-02 02:19:27 - 4.68)
Hozzászólások:

Sancho (2013-10-03 09:28:00):
Egy személyre pont megfelel! :D

Megjegyzés a recepthez